Weer en klimaat

Als we op vakantie gaan, willen we uiteraard niets liever dan een stralend zonnetje en zomerse temperaturen. Om te voorkomen dat je alleen maar lange broeken en wollen truien bij je hebt en je vervolgens peentjes zweet (of andersom), vind je op deze pagina alles over het weer in San Sebastian. Zo ga je goed voorbereid op reis!

Temperatuur en neerslag

San Sebastian kent een gematigd zeeklimaat. Dit houdt in dat de temperaturen nooit heel extreem hoog of laag zullen zijn. In tegenstelling tot veel andere Spaanse steden zijn de temperaturen dus een stuk gematigder. De zomers zijn aangenaam, maar niet te warm. De winters zijn mild en niet extreem koud.

De beste maanden om San Sebastian te bezoeken, zijn ongetwijfeld de zomermaanden. De temperaturen zijn dan warm, er zijn meer zonuren en er valt weinig neerslag. Desalniettemin is het voorjaar ook een zeer geschikte periode voor een stedentrip naar San Sebastian. Ook dan zijn de temperaturen al aangenaam en valt er nog niet heel veel neerslag.

Doordat, in tegenstelling tot veel andere Spaanse steden, de temperaturen in de zomer niet extreem hoog zijn, is San Sebastian de ideale stad voor een stedentrip. Waar het in de zomermaanden in Sevilla en Barcelona vaak iets té warm is om op een actieve wijze de stad te ontdekken, kan dat in San Sebastian perfect.

Weersvoorspelling

Bekijk je de weersvoorspelling al een tijdje van tevoren en ziet deze er niet positief uit? Niet getreurd! De kans is groot dat deze nog gaat veranderen. Om er zeker van te zijn dat de weersvoorspelling betrouwbaar is, is het aan te raden om zo kort mogelijk van tevoren de weersvoorspelling op te zoeken. Ook het zoeken op Spaanse weersites in plaats van Nederlandse weersites, kan helpen om een betrouwbare weersvoorspelling te krijgen.

Tips

– Heb je dan toch de pech dat het nét regent als jij in San Sebastian bent, bezoek dan bijvoorbeeld een museum. Je bent droog en wel binnen, maar ziet toch bijzondere dingen! Een leuk museum om bijvoorbeeld eens te bezoeken is het Museoa San Telmo waar je alles te weten komt over de Basken en hun geschiedenis.
– Op een warme zomerdag is uiteraard niets zo lekker als een relaxte stranddag. Gelukkig kan dat perfect in San Sebastian. Er zijn een aantal prachtige stranden waar je ongetwijfeld een heerlijke ontspannen dag aan het strand zal beleven. Kijk op de pagina stranden om meer te weten komen over de stranden van San Sebastian.
– Een goede weersite om in de gaten te houden is El Tiempo.