Stedentrip San Sebastian

Cuturele hoofdstad van 2016, gelegen aan de kust in de baai van San Sebastian, de beste restaurantjes, een echt surfwalhalla voor de diehard surfers… en ga zo maar door! Deze stad moet je een keer gezien hebben en aan de hand van onderstaande tips willen we jou helpen het smaakvolle San Sebastian te ontdekken tijdens een citytrip.

Waarom San Sebastian?

San Sebastian ligt in het noorden van Spanje, net onder Frankrijk aan de Noord-Atlantische kust. San Sebastian wordt door de bewoners van het Baskenland ook wel Donostia genoemd. Kom heerlijk tot rust in één van de vele groene parken, waar je kan genieten van de natuur. Er zijn heel veel culturele bezienswaardigheden, wijkjes, winkelstraatjes en om een stedentrip helemaal af te maken is er een hele volle evenementenkalender!

On the road

Hoe kom je in San Sebastian? Er zijn vanuit Nederland geen rechtstreekse vluchten naar San Sebastian. De makkelijkste, snelste en voordeligste manier voor een stedentrip is om te vliegen naar de hoofdstad van het Baskenland Bilbao en vanuit daar de bus te pakken of een auto te huren naar San Sebastian. Een vlucht vanuit Nederland naar Bilbao duurt ongeveer 2 uur. De bus vanuit Bilbao duurt er ongeveer een uur over om in San Sebastian te komen en met de auto ben je er binnen vijf kwartier. Wil je meer informatie over het reizen naar San Sebastian kijk dan op deze pagina.

Zzz…

In San Sebastian vind je veel hostels en hotels. Je hebt een keuze uit drie opties: hostels, hotels en luxe hotels. Dit is in volgorde van oplopende prijsklasse. Wil je liever niet te veel geld uitgeven aan je accommodatie, dan is een hostel een goede optie. Sommige mensen hebben nog een negatief beeld bij een hostel, maar dat is zeker niet nodig. Er zijn genoeg mooie en schone hostels, die vaak zelfs lijken op een soort bed & breakfast of hotel. Dit laatste geldt ook voor San Sebastian. Voor een stedentrip is het handig om een slaapplek uit te zoeken die in de buurt is van jouw activiteiten en plaatsen die je wilt bezoeken. Op deze pagina vind je hostels die liggen in de oude binnenstad, in een natuuromgeving en centrum. Er zijn ook genoeg mooie hotels in de stad en die vind je hier! Wil je ultiem genieten van jouw stedentrip en alles eruit halen kijk dan op deze pagina voor onze top 5 van luxe hotels.

To do list

Het is altijd handig om van te voren een lijstje te maken, of te bedenken, wat jij allemaal wilt gaan ondernemen. Een tip is om vooral eerst uit te zoeken bij welke lekkere eettentjes je wilt gaan eten. Uiteraard kom je er genoeg tegen als je rondloopt, maar als je de beste van het beste wilt proeven is de handigste manier om even op te zoeken waar je heen wilt. Een aanrader is om ook naar een pinchobar te gaan en dan is “Bar Zeruko” wel heel lekker! Daarnaast zijn er ook heel veel parken waar je kunt rondlopen en ontspannen. Wil je even een parkje opzoeken in de binnenstad? Dan is bijvoorbeeld Plaza Gipuzkoa heel fijn en ga je meer voor avontuur dan is Artikutza een aanrader.

Hapjes & drankjes

Voor het eten ben je hier dus aan het goede adres! San Sebastian en Bilbao staan bekend om de lekkerste pinchos. Ook zijn er veel restaurants met michelinsterren te vinden. Je kan dus heel erg variëren qua prijs en eetkeuzes. Als je een zoetkauw bent, kun je ook lekker genieten van taartjes en cupcakes.

Weer

San Sebastian heeft een gematigd zeeklimaat, de temperaturen zijn dan ook een stuk koeler dan in de meeste Spaanse steden. De beste reistijd voor een citytrip is tijdens de zomermaanden. De temperaturen varieeren tijdens het gehele jaar tussen de 8 en 26 graden.

Vervoer

Alle bezienswaardigheden en restaurantjes liggen allemaal redelijk dicht bij elkaar en dit maakt, dat alles op loopfafstand is. Wanneer je met de taxi wilt reizen, moet je hiervoor wel even bellen, want in San Sebastian rijden niet zoveel taxi’s.