Top 5 Pintxos bars

San Sebastian staat bekend om haar overheerlijke gastronomie waaronder de lekkere pintxos. Pintxos (pinchos) zijn een soort tapaatjes die oorspronkelijk uit Baskenland komen. Elk sneetje brood is belegd met verschillende ingrediënten en vaak zit er een prikkertje doorheen. Vijf overheerlijke pintxosbarretjes in Donostia hebben we voor je op een rij gezet. Wat is jouw favoriet?

1) La Cuchara de San Telmo

In het oude gedeelte van San Sebastian, tussen de kleine straatjes bij het museum San Telmo, vind je dit leuke tentje! Heerlijke smaakcombinaties en dat voor een prima prijsje. Voor een klein gastronomisch avontuur zit je hier goed! Bij vragen over een gerechtje staan de vriendelijke medewerkers snel klaar om jou te helpen. Er zijn een aantal plekjes op het terras, dus wees er op tijd bij en verover een heerlijke plek in de zon.

Openingstijden
Dinsdag 19:30 – 23:00
Woe t/m zo van 12:00 – 15:30 & van 19:30 – 23:00

Locatie
Calle del Treinta y Uno de Agosto 28
20003 Donostia
Website

2) Pinchos Bergara

Hier worden je smaakpapillen pas echt aan het werk gezet. De lekkere Spaanse hapjes worden hier met passie voor jou gemaakt. Pinchos Bergara staat bekend om haar innovatie. Dit tentje heeft steeds weer nieuwe pintxos die door de gasten als heerlijk worden ervaren. Je kan kiezen uit ongeveer 40 warme en koude broodjes en hapjes. Ook voor een goed wijntje of een lekkere champagne ben je hier aan het goede adres! Dit barretje heeft verschillende prijzen gewonnen voor onder andere de goede wijnen en natuurlijk de pintxos.

Openingstijden
Ma t/m zo van 9:30 – 23:00

Locatie
Calle del General Artetxe 8
20002 Donostia
Website

3) Bar Zeruko

Gezellig pintxos en tapasbarretje in het centrum van San Sebastian. Zeruko heeft de derde plek gewonnen bij een pintxos wedstrijd in heel de provincie Gipuzkoa. Volgens vele gasten een geweldige eetervaring. Als je de bar inloopt, voel je je vanaf het eerste moment al helemaal welkom. Studenten, locals en toeristen, je komt ze hier allemaal tegen. Deze gezellige mix van mensen zorgt voor een goede sfeer tijdens een lekkere pintxo of tapa! Wijntje erbij en ultiem genieten..

Openingstijden
Maandag gesloten!
Di t/m za 12:00 – 16:00 & 19:00 – 00:00
Zondag van 12:00 – 16:00

Locatie
Calle Pescaderia 10
20003 Donostia
Website

4) Méson Portaletas

Dit barretje is gemakkelijk te vinden, dichtbij de haven en het strand van San Sebastian. Een fijne plek om te genieten van een snackje tussendoor. Bij deze pintxosbar worden heerlijk verse streekproducten gebruikt. Deze zorgen voor verschillende traditionele pintxos. De specialiteit van deze bar zijn naast de pintxos ook haar heerlijke tapas, vlees en visgerechtjes. Je kunt op je gemakje de pintxos en tapaatjes pakken die jou lekker lijken. Het kaastaartje en de tortilla met kabeljauw zijn echte aanraders! Een lekker plekje om te genieten van typische pintxos..

Openingstijden
Elke dag van van 11:00 – 00:00

Locatie
Puerto Kalea 21
20003 Donostia
Website

5) Nagusia Lau

Voor een authentiek gevoel en originele hapjes zit je bij deze pintxosbar helemaal goed! Je krijgt gelijk trek bij het zien van alle lekkere hapjes die op de bar te zien zijn. Er is veel keuze en de pintxos zijn vrij groot. Voor tien pintxos en twee drankjes betaal je ongeveer € 35,-. Ook dit tentje ligt net als vele pintxosbarretjes en restaurantjes dicht bij de haven.

Locatie
Nagusia Kalea 4
20003 Donostia

Tips

  • Bij de ene pintxosbar kan je een bord pakken en daar de pintxos die je lekker lijken opzetten. Maar hou in gedachte dat dit niet overal zo werkt, bij sommige pintxos barretjes is het idee dat je de pintxos aanwijst en dat ze die dan voor jou pakken en op een bord zetten.
  • Een pintxo kost bij de ene bar maar € 2 maar kan bij de andere bar ook zomaar € 4,50 of meer geld kosten. Als je niet voor een verrassende rekening wil komen te staan, dan is het echt een aanrader om even van tevoren te checken wat de prijs per pintxo is.

Kaartje