Top 5 Pintxos bars

San Sebastian staat bekend om haar overheerlijke gastronomie waaronder de lekkere pintxos. Pintxos (pinchos) zijn een soort tapaatjes die oorspronkelijk uit Baskenland komen. Elk sneetje brood is belegd met verschillende ingrediënten en vaak zit er een prikkertje doorheen. Vijf overheerlijke pintxosbarretjes in Donostia hebben we voor je op een rij gezet. Wat is jouw favoriet?

1) La Cuchara de San Telmo

In het oude gedeelte van San Sebastian, tussen de kleine straatjes bij het museum San Telmo, vind je dit leuke tentje! Heerlijke smaakcombinaties en dat voor een prima prijsje. Voor een klein gastronomisch avontuur zit je hier goed! Bij vragen over een gerechtje staan de vriendelijke medewerkers snel klaar om jou te helpen. Er zijn een aantal plekjes op het terras, dus wees er op tijd bij en verover een heerlijke plek in de zon.

Locatie
Calle del Treinta y Uno de Agosto 28
20003 Donostia
Website

Openingstijden
Maandag: gesloten
Dinsdag: 19.00 – 23.00 uur
Woensdag t/m zondag: 12.30 – 15.30 en 19.30 – 23.00 uur

2) Pinchos Bergara

Hier worden je smaakpapillen pas echt aan het werk gezet. De lekkere Spaanse hapjes worden hier met passie voor jou gemaakt. Pinchos Bergara staat bekend om haar innovatie. Dit tentje heeft steeds weer nieuwe pintxos die door de gasten als heerlijk worden ervaren. Je kan kiezen uit ongeveer 40 warme en koude broodjes en hapjes. Ook voor een goed wijntje of een lekkere champagne ben je hier aan het goede adres! Dit barretje heeft verschillende prijzen gewonnen voor onder andere de goede wijnen en natuurlijk de pintxos.

Locatie
Calle del General Artetxe 8
20002 Donostia
Website

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 12.00 – 16.00 en 19.00 – 23.00 uur

3) Méson Portaletas

Dit barretje is gemakkelijk te vinden, dichtbij de haven en het strand van San Sebastian. Een fijne plek om te genieten van een snackje tussendoor. Bij deze pintxosbar worden heerlijk verse streekproducten gebruikt. Deze zorgen voor verschillende traditionele pintxos. De specialiteit van deze bar zijn naast de pintxos ook haar heerlijke tapas, vlees en visgerechtjes. Je kunt op je gemakje de pintxos en tapaatjes pakken die jou lekker lijken. Het kaastaartje en de tortilla met kabeljauw zijn echte aanraders! Een lekker plekje om te genieten van typische pintxos..

Locatie
Puerto Kalea 21
20003 Donostia
Website

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 12.00 – 23.00 uur

4) Borda Berri

Elk hapje is heerlijk, van de risotto tot de pasta. Ben je iemand die altijd iets anders probeert? Dan ben je hier aan het juiste adres! Borda Berri staat voor orginaliteit. Elke keer proberen ze je te verrassen met een apart hapje en experimentele smaken, maar elke keer is het weer heerlijk. Wat dacht je van een runderwang gestoofd in rode wijn met aardappelpuree. Dat is pas een hele aangename verrassende smaak. Deze gerechtjes zorgen ervoor dat Borda Berri voor ons niet te missen was in deze top 5.

Locatie
Fermin Calbeton Kalea 12
20003 Donostia
Website

Openingstijden
Maandag en dinsdag: gesloten
Woensdag en donderdag: 12.30 – 15.30 en 19.30 – 22.30 uur
Vrijdag en zaterdag: 12.30 – 15.30 en 19.30 – 23.00 uur
Zondag: 12.30 – 15.30 uur

5) Ganbara

Dit fijne restaurant heeft al drie generaties lang een toewijding aan kwaliteit. Hier maken ze van de hoogste kwaliteit producten de lekkerste pintxos. Het hele restaurant staat vol met verschillende paddenstoelen en champignons. Zo maken ze ook een heerlijk gerecht van champignons met een eidooier, wat echt super lekker is! Verder is de locatie ook een topper. Je bevindt in de kelder van de bar in het oude San Sebastiaan. Wat zorgt voor een fijne knusse sfeer.

Locatie
San Jeronimo Kalea 21
20003 Donostia
Website

Openingstijden
Maandag en dinsdag: gesloten
Woensdag t/m zaterdag: 12.30 – 15.30 en 19.00 – 23.00 uur
Zondag: 12.30 – 15.30 uur

Tips

  • Bij de ene pintxosbar kan je een bord pakken en daar de pintxos die je lekker lijken opzetten. Maar hou in gedachte dat dit niet overal zo werkt, bij sommige pintxos barretjes is het idee dat je de pintxos aanwijst en dat ze die dan voor jou pakken en op een bord zetten.
  • Een pintxo kost bij de ene bar maar € 2 maar kan bij de andere bar ook zomaar € 4,50 of meer geld kosten. Als je niet voor een verrassende rekening wil komen te staan, dan is het echt een aanrader om even van tevoren te checken wat de prijs per pintxo is.

Kaartje