Snuif cultuur!

San Sebastian is niet voor niets culturele hoofdstad van 2016. Een echt bucketlistdingetje dus. Niet alleen de diepgewortelde Baskische cultuur vind je echt overal in terug maar ook het gevoel voor stijl. Neem de tijd om al deze mooie plekjes, die de stad rijk is, te bewonderen!

Bezienswaardigheden

Je kunt het zo gek niet bedenken of San Sebastian heeft het! Neem bijvoorbeeld de ‘Sociedades Popularis’ (mannenverenigingen) waar je als vrouw echt geen schijn van kans maakt om tussen te komen of de regatas treineras (roeiwedstrijden) die elk jaar in de eerste twee weekenden van september worden gehouden. Uiteraard kan je ook kerkjes, bergen met miradors (mooie uitkijkpunten) en het eiland Santa Clara bezoeken als je van plan bent om naar San Sebastian te komen.

Culturele hoofdstad

San Sebastian en de overvloed aan cultuur, dat is niets nieuws onder de zon. San Sebastian is culture hoofdstad van 2016! Lees meer op de pagina die hieraan is gewijd.

Markten

De liefde van de man (en vrouw) gaat door de maag. Voor culinaire marktjes ben je helemaal aan het goede adres in San Sebastian, breng een bezoek aan La Brexta, dit een grote al dan niet de grootste overdekte mercado (markt) van San Sebastian. Ssht niet verder vertellen, maar restaurants doen hier ook hun inkopen!

Musea

Ook een liefhebber van musea kan in San Sebastian zijn ei kwijt. Zo zijn er interactieve musea zoals het wetenschapsmuseum; Eureka! Zientzia Museoa, dat leuk is voor jong en oud, omdat je er proefjes kunt doen, maar ook een reis door het menselijk lichaam kan maken. Je komt ook alles te weten over de Baskische cultuur in Museoa San Telmo.

Omgeving

De dorpjes en stadjes die om San Sebastian heen liggen, zijn geweldig en niet ver weg. De bekendste zijn in het westen Zaurautz en Getaria. Op zo’n 25 kilometer van San Sebastian vind je Zarautz, een surfoord ten voeten uit! En Getaria, beroemde om zijn gegrilde vis, op zo’n 30 kilometer van San Sebastian. In het oosten vind je Hondarriba op 25 kilometer en Balenciaga op 10 kilometer van San Sebastian. Huur een auto en gaan met die banaan!

Strand

Zowel surfstranden als relaxstranden. Je vindt ze allemaal in San Sebastian. Surfers pak je plank en doe je wetsuit aan en zet koers naar Playa de la Zurriola. Relaxen doe je op Playa de la Concha en Playa Ondaretta. Lees hier meer over deze stranden.

Vuelta Ciclista al Pais Vasco

Dit jaarlijkse Baskische wielerevenement (Ronde van het Baskenland), dat ieder jaar begin april wordt gehouden, stamt af uit het jaar 1924. Het is een van de oudste wielerwedstrijden ter wereld!

Wijken

Een van de leukere wijkjes van San Sebastian is het artistieke wijkje aan de rivierbedding; Gros. Een ander gezellig wijkje is Parte Vieja en doet een beetje denken aan de smalle straatjes in Barcelona. Enjoy!