Trein

Wil je graag de omgeving van San Sebastian verkennen dan is het handig om gebruik te maken van de trein. Vanaf Estación del Norte reis je naar dichtbijgelegen plaatsen, maar ook naar andere grote steden van Spanje zoals Madrid en Barcelona. Meer informatie over de trein in San Sebastian lees je op deze pagina.

Renfe

Een grote spoorwegorganisatie binnen Spanje is Renfe.Voor zowel lange als korte ritten kun je bij hen terecht in San Sebastian.

Cercanías San Sebastian

Reis je in de omgeving van San Sebastian dan reis je met het onderdeel “Cercanías” van Renfe, lijn C1. In dit geval liggen de prijzen wel vast. Er zijn zes zones waarbij zone 1 het goedkoopst is, je betaalt namelijk €1,70 voor een enkele reis en zone 6 is het duurst, daar betaal je €5,00 voor een enkele reis. Het is ook mogelijk om een retourtje te kopen. De tickets voor deze treinreis koop je op het station. Voor meer informatie over de plaatsen gelegen in deze zones vind je op de website van Renfe.

Reis je maar een enkele keer met de Cercanías is het verstandig om een los kaartje te kopen voor een enkele reis of een retour. Reis je echter vaker met de trein kan het voordeliger zijn om een maandelijkse pas aan te schaffen. Hiervan heb je twee versies. De ene pas geeft je de mogelijkheid om twee reizen per dag te maken een maand lang voor een vast bedrag. De andere pas is iets duurder en geeft je de mogelijkheid om de hele maand onbeperkt te reizen met de trein in de buurt van San Sebastian. Daarnaast zijn er verschillende kortingen. Zo reizen kinderen onder de zes jaar gratis indien zij geen stoel bezet houden, anders krijgen zij een korting. Groepen van meer dan tien personen hebben ook recht op korting, net als personen van zestigplussers en families. Voor alle details kun je kijken op de website.

Langere afstanden

Voor middellange- en lange afstanden kun je vanaf San Sebastian reizen met Alvia, Intercity, Media Distancia en Trenhotel. Dit zijn onderdelen van Renfe die je snel van de ene plaats naar de andere kunnen brengen. Zo kun je met Alvia bijvoorbeeld naar Barcelona reizen en met de Intercity of Media Distancia naar Madrid. Met Trenhotel kun je naar het buitenland reizen, zoals naar Lissabon per trein. Op de site van Renfe kun je precies zien hoeveel jouw reis gaat kosten. De kosten van jouw treinreis zijn afhankelijk van het traject dat je reist. Je kunt meteen online een treinkaartje kopen, maar mocht je liever een kaartje kopen op het station kan dat natuurlijk ook.

Estación del Norte

Het grote treinstation van San Sebastian ligt in het centrum van de stad vlakbij de rivier UrumeaItsasadarra. Het station werd geopend in 1864 en dat is nog steeds terug te zien.

Locatie
Paseo de Francia 22
20012 San Sebastian