Kinderactiviteiten in San Sebastian

San Sebastian is een stad waar je goed met kinderen heen kunt gaan. Er zijn verschillende bezienswaardigheden en activiteiten waar de kinderen ongetwijfeld van zullen genieten. Hieronder hebben wij de kinderactiviteiten in San Sebastian voor je op een rijtje gezet zodat jij en je kids een fijne tijd kunnen beleven.

Funicular naar Monte Igueldo

Bovenop de berg Monte Igueldo ligt een klein attractiepark wat heel leuk is voor kinderen. Er zijn zo’n twintig attracties waarvoor je een apart kaartje kunt kopen, vergelijkbaar met de kermis. Zo kunnen de kinderen zelf uitkiezen in welke attractie zij graag willen. Zo zijn er bijvoorbeeld botsauto’s, een draaimolen en een waterattractie. Maar hoe kom je bovenop deze berg? Met de ‘funicular’! Deze bijzondere kabelbaan brengt je in drie minuten bovenop de berg vanaf Plaza del Funicular, vlakbij het strand Ondarreta. Het houten rode treintje is al een beleving op zich voor de kinderen.

Locatie
Plaza del Funicular 4
20008 San Sebastian
Website

Openingstijden
Ma t/m zo van 11:00 – 20:00

Prijzen
Retour €3,15 (volwassenen) en €2,35 (kinderen)
Enkeltje €1,75 (volwassenen) en €1,35 (kinderen)

Aquarium

Of het nu een dierentuin of een aquarium is, het merendeel van de kinderen vindt dieren leuk. Vlakbij de haven met een mooi uitzicht over de Golf van Biskaja vind je een mooi aquarium. Met 31 aquaria gevuld met vissen van over de hele wereld is er genoeg te bewonderen. Extra bijzonder is de 360º tunnel waar je omringd wordt door vissen en zelfs gevaarlijke stierhaaien. Het is overigens ook mogelijk om met de hele familie te slapen in deze tunnel. Trek gekregen na jullie bezoek? Neem dan plaats in het bijbehorende restaurant.

Locatie
Plaza de Carlos Blasco Imaz 1
20003 San Sebastian

Openingstijden
Oktober tot Pasen
Ma t/m vrij van 10:00 – 19:00
Zo en zo van 10:00 – 20:00

Pasen tot en met juni en september
Ma t/m vrij van 10:00 – 20:00
Zo en zo van 10:00 – 21:00

Juli en augustus
Ma t/m zo van 10:00 – 21:00

Prijs
€13,00 (volwassenen)
€9,00 (65+, studenten)
€6,50 (kinderen 4-12 jaar)
Gratis voor kinderen onder de 4 jaar

Eurekea! Zientzia Museoa

Eén van de gaafste kinderactiviteiten in San Sebastian is Eurekea! Zientzia Museoa. Een wetenschapsmuseum waar je zelf lekker aan de slag kunt gaan met experimentjes. Het museum bestaat uit vijf delen; ontdek het menselijk lichaam, sterrenkunde, de tuin van de wetenschap, het planetarium en het deel met dieren. Daarnaast kun je zelf gave dingen beleven in een simulator. Zelfs voor de allerkleinsten valt er van alles te ontdekken. Kortom, geschikt voor jong en oud!

Locatie
Paseo Mikeletegi 43
20009 San Sebastian

Openingstijden en prijs
Het museum heeft hele wisselende openingstijden. Kijk voor actuele tijden en prijzen op de website! De prijzen liggen rond de 5 à 10 euro.

Ekogunea

Speciaal voor kinderen van 0 tot en met 11 jaar is Ekogunea Parkea een gave indoor speeltuin. De kinderen kunnen zich hier uitleven in een natuurlijke omgeving. Terwijl zij lekker aan het spelen zijn, leren zij ook nog eens over het belang van de natuur. Al het speelgoed is namelijk gemaakt van natuurlijke materialen en je kunt er ook verschillende workshops volgen. Handig om te weten: voor ouders is er een gezellige koffiebar. Let wel, Ekogunea is alleen op vrijdag en in het weekend geopend.

Locatie
Carretera Rekalde – Hernani GI 2132
20009 San Sebastian

Openingstijden
Vrij van 16:00 – 20:00
Za en zo van 10:30 – 20:00

Prijs
Vrij €6,00
Za en zo €8,00

Ondarreta strand

Eén van de meest budgetvriendelijke kinderactiviteiten in San Sebastian: het familiestrand is Ondarreta in de Concha baai. Met een mooi uitzicht op de Monte Igueldo kun je hier een heerlijk dagje vertoeven. Voor kinderen is het de ideale plek om zandkastelen te bouwen en af te koelen in het water. Over het algemeen is de zee bij dit strand een stuk rustiger dan op andere delen rondom San Sebastian. ’s Zomers zijn er op het strand zwembaden voor kinderen en het hele jaar door staan er speeltoestellen in het zand. Natuurlijk is het er tevens uitermate geschikt om te frisbeeën, te voetballen of welke sport dan ook. Kortom, de kinderen zullen zich zeker een dagje weten te vermaken. Handig om te weten; het is mogelijk om strandmateriaal zoals een parasol te huren, er zijn restaurantjes en je kunt dichtbij parkeren.