Bezienswaardigheden

San Sebastian, tsja…. het is een understatement om te zeggen dat het er mooi is, het is een van de meest fantastische plekken op aarde! Architectonische hoogstandjes, idyllische miradors en interessante musea zijn de regel en zeker niet de uitzondering. Veel plezier!

Palacio Real De Miramar

San Sebastian en Palacio Real De Miramar, bijna een soort twee-eenheid die onlosmakelijk met elkaar verbonden is. De populariteit van San Sebastian is zonder twijfel toegenomen met de komst van dit imposante gebouw waar koningin Cristina vanaf 1887 woonde met haar familie. Dit plaatje is ontworpen door een Engelse architect en geeft uitzicht op Isla de Santa Clara en Playa de la Concha. Breng zeker een bezoekje aan dit paleisje! Kijk voor meer informatie op deze pagina.

palacio-de-miramar

Plaza de la Constitución

Om dit stijlvolle plein, dat vroeger gebruikt werd voor het geliefde stierenvechten, vind je romantische luikjes en sfeervolle balkonnetjes. De balkonnetjes zijn zelfs genummerd, omdat je ze destijds kon huren om zo het beste uitzicht te hebben op het stierenvechten dat op Plaza de la Constitución plaatsvond.

Plaza-de-la-contitucion

Parte Vieja

Eigenlijk is dit een ander woord voor oude binnenstad en ligt vlakbij de Urumea rivier, Playa de la Concha en bij Monte Urgul. Alles is vanaf het plein heel dichtbij. Neem bijvoorbeeld ‘Plaza de la Constitución’, dit vormt eigenlijk het hart van de oude binnenstad en tot op de dag van vandaag vinden hier alle toffe festiviteiten plaats zoals ‘Dia de San Sebastian’ op 20 januari.

Santa Maria del Coro

Is een zeer gedetailleerde basiliek in barokstijl, gelegen aan Calle Mayor en dateert uit 1750. De kerk past perfect in het plaatje en de idyllische sfeer van San Sebastian. Wist je trouwens dat de mensen die gedoopt zijn in deze kerk ‘Josemaritarras’ worden genoemd (dit betekent, zij die toebehoren aan Jezus en Maria).

Santa-maria-del-coro

Monte Igueldo

Op het vaste land, kijkt de Monte Igueldo parmantig uit over playa de la Concha. Ze heeft zelfs een authentiek attractiepark waar je je uitstekend een dagje kunt vermaken met de kinderen. Er zijn toffe attracties zoals een treintje, ‘Casa del Terror’, botsauto’s, een waterbaan en trampolines.

monte igueldo

Monte Urgull

Op deze berg staat een 30 meter hoog Christus beeld (Sagrado Corazón) dat heilig hart betekent. De berg is zelf 123 meter hoog en werd vroeger ook als verdedigingslinie gebruikt. Op de Monte Urgull staat het imposante ‘Castillo de Santa Cruz de la Mota’.

monte-urgull

Castillo de Santa Cruz de la Mota

Gelokaliseerd op de mooiste plek van San Sebastian en waakt als het ware over de stad en de zee doordat het hoog op de Monte Urgull is gelegen. De voormalige koning Don Sancho gaf in de twaalfde eeuw opdracht voor het bouwen van dit kasteel. In de zestiende eeuw kreeg het meer uiterlijke details zoals we dit kunstwerk nu kennen. Dat het kasteel er nog steeds is, kan eigenlijk wel bijzonder worden genoemd, want het doorstond meerdere oorlogen en gevechten. Bovenop het kasteel prijkt het Sagrado Corazón (Christusbeeld).

Castillo-de-Santa-Cruz-de-la-Mota

Aquarium San Sebastian

Dit is zonder twijfel één van de meest populaire attracties gelegen in de pittoreske haven van San Sebastian (zo’n 300.000 bezoekers per jaar) en is gelokaliseerd in een gebouw uit 1928. Jong en oud kijken hier hun ogen uit. Waan je op de bodem van de oceaan, loop door de 360º tunnel en ontdek de meest tropische vissen en fascinerende haaien.

Aquarium-San-Sebastian

Playa de la Concha

Dit grootste en klassieke strand van San Sebastian in de vorm van een halve maan is er een om heerlijk te ontspannen en één van de beste stadsstranden van Europa!

Playa-de-la-Concha

Iglesia de San Vincente

Dit fraaie gotische kerkje dat nog uit de 16e eeuw afstamt, prijkt aan de voet van de Monte Urgull. Het altaar is het werk van Ambrosio de Bengoechea en Juan de Iriarte en een van de zijgevels is een sculptuur dat gemaakt is door de Baskische kunstenaar Jorge Oteizu. Ook de doopkapel mag je niet missen en werd als laatste gebouwd. Houd er rekening mee dat de kerk ‘s middags van 13:00 tot 17:00 is gesloten als je een bezoekje wil brengen.

Iglesia-de-San-Vincente

Museoa de San Telmo

In dit museum, dat ook is gelegen in de oude stad, kan je de geschiedenis van de inwoners van San Sebastian bewonderen en zien hoe deze stad zich ontwikkelde tot de stad die zij op de dag van vandaag is. Lees hier meer over Museoa de San Telmo.

Museoa-San-telmo