Surfen en Spaans leren in San Sebastian

San Sebastian is de ideale plek om te leren surfen en een nieuwe stad te ontdekken. Het stadsstrand staat bekend als een van de beste surfspots direct bij een grote stad gelegen. Naast surfen is San Sebastian ook een goede plek om Spaans te leren. Dit is zelfs mogelijk in combinatie met een surfreis.

Spaans leren en surfen in San Sebastian is de ideale combinatie tussen leren, relaxen en fun. Kort geleden zijn wij langsgegaan bij Lidwien die op een surf- en taalreis was in San Sebastian. Ze vertelt je graag via deze blog over wat zo’n soort reis nou precies inhoudt.

Lidwien over haar surf- en taalreis in San Sebastian

Bijna drie weken geleden stapte ik op het vliegtuig naar Bilbao om door te reizen naar de stad waar ik de hele maand juli Spaans en surfen zou gaan leren: San Sebastián. Toen ik arriveerde in het gedeelde appartement werd ik hartelijk ontvangen door mijn huisgenoten. Ze kwamen uit verschillende landen: Italië, Duitsland, Zwitserland en Nederland.

De dag erna brak meteen mijn eerste schooldag aan. Ik maakte een test in het Spaans en kreeg een vaste klas. De Spaans lessen zijn intensief, maar ontzettend leuk en interactief. Iedere ochtend haal ik voordat de eerste les begint een kopje koffie bij Terzi, die om de hoek van de school zit. De koffie hier is muy rico! Na de Spaanse lessen heb ik (mas o menos) twee uur de tijd om te lunchen.

Daarna is het tijd om te surfen! De surfschool is vlakbij het strand en ik krijg les in groepjes van maximaal vijf personen. Ik had al een keer eerder gesurft en in de tweede week mocht ik al groene golven gaan pakken. Dit vond ik in het begin best eng (vooral tijdens wipe outs!) maar daarna werd het alleen maar leuker en leuker!

Activiteiten in San Sebastian

Vanuit de school worden iedere dag excursies georganiseerd. Zo ben ik in de eerste week met de boot naar Isla Santa Clara geweest. Daar hebben we een wandeling gemaakt over het eiland. Hier hadden we een fantastisch uitzicht op de baai van San Sebastián. Op het eiland was ook een klein barretje waar je even kon bijkomen van de wandeling. Na de wandeling zijn we nog bij het eiland gaan zwemmen, een echte aanrader!

De ultieme San Sebastián ervaring krijg je echter pas als je door de straten van de pintxosbarren vertoeft. Pintxos zijn kleine gerechtjes die je aan de bar bestelt met natuurlijk een lekker glaasje keler (bier) of txakoli (witte wijn). Mocht je te veel pintxos hebben gegeten, kun je altijd nog naar de haven. Hier heb je genoeg restaurants waar je heerlijke verse vis kunt eten. Een paar keer per week ga ik met mijn huisgenoten en klasgenoten naar het Zurriola strand of naar de berg Urgull om de zonsondergang te bekijken. Het uitzicht verveelt nooit!

Leave a reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Houd er rekening mee dat je reactie niet direct te zien is. Na goedkeuring wordt je reactie zichtbaar op de website.