Stranden

Historische gebouwen, heuvelachtig landschap en vele rotsblokken is het beeld dat je ziet wanneer je San Sebastian (Donostia) bekijkt. Maar ook prachtige stranden aan een blauwe zee, San Sebastian heeft het echt allemaal! Kom meer te weten over de relaxte stranden in Donostia.

Playa de la Concha

Dit anderhalve kilometer lange zandstrand is steenvrij en bestaat uit stralend wit zandstrand en grenst aan het oude stadscentrum. Het behoort dan ook niet voor niets tot een ’s werelds mooiste stedelijke stranden! La Concha is het meest populaire strand van San Sebastian. Het ligt in een baai waar het water heerlijk rustig is wat het ideaal maakt om een lekker dagje te zwemmen en zonnen. Ook kan je hier genieten van een hapje en een drankje met spectaculair uitzicht over het water en Isla Santa Clara, het eilandje dat voor de kust is gelegen.

Playa Ondaretta

Voor iedereen die echt een dag wil relaxen aan het strand is playa de Ondarreta een must-visit! Dit strand is een stuk kleiner dan La Concha (slechts een halve kilometer lang). Ideaal om te genieten van de zeilboten die langskomen of voor een potje volleybal. Vlak naast het strand grenst een parkje waar je het zand van je af kan schudden en kan genieten van een heerlijke lunch. Verder leuk om te weten is dat je op dit strand verschillende kleine ´authentieke´ blauw met wit gestreepte tentjes ziet staan. Deze kan je huren met bijvoorbeeld één of meerdere stoeltjes erbij.

Playa de la Zurriola

Dit strand wordt veelal bezocht door jonge, hippe mensen die gek zijn op golven en surfen. Mensen over de hele wereld leggen hier contact met elkaar! Op dit strand hangt tussen alle drukte een gezellige sfeer en dat maakt dat playa de la Zurriola tot op één na populairste strand van San Sebastian is bekroond! In Zurriola worden allerlei sporten beoefend, van voetbal tot volleybal en er worden veel surflessen gegeven! Wil je niet in de zomer, maar juist in de winter hier naar het strand en ben je een echte surfdude of surfchick en niet bang voor een uitdaging? Dan is dit strand zeker aan te raden. Door de hogere rotsen en de onstuimige zee zijn de golven hier in de winter beestachtig!En neem vooral ook eens een kijkje in de gezellige, daarachter gelegen wijk Gros.

Playa Santa Clara

Dit prachtige eiland ligt in de baai en vlak voor de kust van San Sebastian. Met haar 400 meter brede rotswand beschermt ze de andere stranden die achter haar liggen. Santa Clara heeft een eigen haven, vuurtoren een barretje en een klein zandstrand dat alleen boven water komt wanneer het eb is! Ondanks dat het eiland onbewoond is heeft het toch een badmeester. Waan je even helemaal in een tropische Island vibe!

Tip:

  • Voor een prachtige zonsondergang kun je het beste naar playa de la Concha en playa Ondaretta gaan. Hier verdrinkt de zon namelijk in de oceaan en laat een schilderachtig beeld achter!
  • De haven van Santa Clara is verbonden met een veerbootje dat elk halfuur vanaf het vaste land vertrekt!