De vijf vragen aan Natalie van Nunen

Natalie is 22 jaar en studeert civiele techniek aan de TU Delft. Afgelopen augustus vertrok Natalie voor de tweede keer naar San Sebastian. Dit keer voor een week en samen met haar vriend. Ze was er vrij duidelijk over: ”San Sebastian, daar wil weer heen!”. Waarom koos zij weer voor San Sebastian, wat inspireerde haar tijdens deze trip? En waarom heeft San Sebastian haar hart voor eeuwig gestolen? Hieronder de vijf vragen die wij haar stelden.

1.    Als je een top 3 moet geven van de mooiste dingen in San Sebastian, hoe zou deze er dan uitzien?

Mijn absolute nummer 1 begint bij het bergje de Monte Urgull. Na het beklimmen van de berg kom je bij een oud kasteel, ‘Castillo de Santa Cruz’. Het uitzicht over San Sebastian daar is echt prachtig!

Op nummer 2 staat het oude centrum. Er zijn twee grote kerken die de twee uiterste punten van het centrum markeren. Het tussen de kleine straatjes verdwalen en pinxtos eten tussen de locals vond ik echt geweldig. Je beleeft dan echt de essentie en je proeft de authentieke sfeer van San Sebastian.

Op nummer 3 staat ‘Bahia de la Concha’ de boulevard is pas gerenoveerd en je kan daar dus heel goed skaten, skateboarden, wandelen en fietsen.

2.    Kan je een omschrijving geven van de sfeer?

Heel erg relaxed dat is de sfeer in San Sebastian zeker. De grote vertegenwoordiging van nationaliteiten zorgt voor een stedelijke sfeer, terwijl de Baskische mannetjes aan de bar zorgen voor het tegenovergestelde, namelijk een heel gemoedelijk oud Spaans gevoel. ’s Avonds rond een uur of acht, is het plein, in de oude binnenstad druk bezocht en gaat iedereen pintxos eten, drankjes drinken en uit.

3.    Wat vond je het lekkerste dat je in San Sebastian hebt gegeten?

Er is vlakbij de haven een heel lekker visrestaurantje ‘Txoko’. De Paella daar is het beste van heel San Sebastian! De ingrediënten zijn vers en de bediening bestaat uit twee typisch Baskische locals.

4.    Waarom is San Sebastian één van de mooiste plekken waar je ooit geweest ben?

Kleine plekjes waar je echt de aard van een stad kan ontdekken, daar houd ik echt van! In grotere, meer internationale, steden is dat veel lastiger. In San Sebastian is de sfeer en het karakter echt heel sterk aanwezig. Er zijn genoeg locals die je vanzelf hun cultuur en gebruiken laten zien op straat; in de pintxosbarretjes, op het strand en ook in de excentrieke boetiekjes want winkelketens vind je er nauwelijks.

5.    Kan je San Sebastian in een paar woorden samenvatten?

Ik kies voor: sfeervol, authentiek en toegankelijk.

Leave a reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Houd er rekening mee dat je reactie niet direct te zien is. Na goedkeuring wordt je reactie zichtbaar op de website.