Bus

In San Sebastian vind je enorm veel bushaltes en daarom is het ook zeker een goede optie om per bus door de stad te reizen. De grote busmaatschappij in de stad heet Dbus en de bussen zijn te herkennen aan de blauwe en groene kleur. Ook de groene kikker is iets waardoor de bussen goed opvallen. Lees hier alles wat je dient te weten wanneer je gebruik wilt maken van de bus in San Sebastian.

bus san sebastian

Kosten

Het standaard tarief voor een enkele rit met de bus is €1,70. Dit tarief geldt als je contant betaalt bij de buschauffeur. Er zijn ook verschillende buskaarten beschikbaar, waarvan een aantal erg geschikt voor reizigers waarmee je door de stad kunt reizen. Het voordeel hiervan is dat je iets minder betaalt dan wanneer je een ticket in de bus zelf aanschaft. ’s Nachts geldt er overigens een aangepast tarief. Een ticket is dan ietsje duurder, namelijk €2,10.

Handige buskaarten

Ideaal voor reizigers zijn onderstaande buskaarten. Je kunt de deze beide het hele jaar door aanschaffen bij de San Sebastian Tourist Office (Alameda del Boulevard 8). In de zomer is er ook de mogelijkheid om de buskaarten te kopen bij Plaza Cervantes. Handig om te weten is dat beide kaarten te gebruiken zijn voor meerdere personen en dat je geld terug kunt krijgen wanneer je de kaart in goede conditie terugbrengt.

San Sebastian Card

Er zijn twee soorten van de San Sebastian kaart beschikbaar. Eentje met zes ritten erop voor €9,00 en eentje met twaalf ritten voor €16,00. Ook leuk om te weten is dat je met de San Sebastian Card korting kunt krijgen op musea, winkels en restaurants.

Basque Tourist Card

Met deze kaart kun je reizen door Baskenland voor €1,15 per enkele reis overdag en €2,10 ’s nachts. Ook hiervan zijn twee verschillende versies. De ene kost €26,00 waarbij je €20,00 beschikbaar hebt om te reizen en de andere kost €41,00 met €35,00 reistegoed. Deze kaart is ook verkrijgbaar bij de Gipuzkoa Tourist Office.

Langer in de stad?

Transferrable Mugi Card

Blijf je voor een iets langere tijd in de stad is het makkelijk om de Transferrable Mugi Card aan te schaffen. Het bedrag op de kaart is twaalf maanden geldig nadat dit is opgewaardeerd. De kaart kun je aanschaffen voor €5,00 bij een tabakszaak (Tabacos) of een krantenwinkeltje en daarna kun je er geld opzetten. Eigenlijk werkt het hetzelfde als de ov-chipkaart in Nederland, alleen je hoeft niet uit te checken! Per ritje betaal je hetzelfde als met de Basque Tourist Card.

Nachtbus

Wil je graag het nachtleven van San Sebastian onveilig maken en ’s nachts nog gebruik maken van de bus? Dat kan! Er zijn namelijk een aantal buslijnen die nachtbussen inzetten op vrijdag en zaterdag door het centrum. Dit zijn de lijnen B1, B2, B3, B4, B6, B7, B8, B9 en B10.

Vertrektijden en buslijnen

Op de website van Dbus vind je alle informatie over vertrektijden en buslijnen. Heel handig is dat je je route van A naar B precies kunt uitstippelen op de website. De website is beschikbaar in het Engels waardoor alles goed te begrijpen is!