Taxi

Soms is het erg makkelijk om een taxi te pakken en precies naar de plek te worden gebracht waar je heen wilt. Het is in San Sebastian een betaalbare luxe en daarom is het zeker aan te raden. Op deze pagina lees je meer over de taxi in San Sebastian.

Taxibedrijven

In San Sebastian rijden 24 uur per dag taxi’s rond. De meeste van deze auto’s zijn van twee bekende bedrijven, TaxiDonosti en VallinaTeletaxi. De gemiddelde prijzen per kilometer beginnen met ongeveer €0,71 overdag, ’s avonds en tijdens de weekenden liggen de prijzen iets hoger.

Taxi Donosti

Taxi Donosti heeft een uitgebreid aanbod qua service die zij bieden. Je kunt de taxi nemen om je te verplaatsen in de stad of bijvoorbeeld vanaf het vliegveld naar het centrum te komen. Daarnaast bieden zij ritten aan naar andere dorpjes en steden in het noorden van Spanje. Zo reis je voor slechts €38,00 naar Hondarribia (waar ook het vliegveld van San Sebastian ligt), voor €80,00 naar Biarritz in Frankrijk en voor €110,00 naar Pamplona. Vlieg je naar Bilbao en wil je met de taxi naar San Sebastian komen, dan kost deze rit je €160,00.

Je kunt dit taxibedrijf bereiken op het volgende nummer: 943 46 4646. Of mailen naar dit adres: info@taxidonosti.com. Natuurlijk kun je ook een kijkje nemen op de website.

Vallina Teletaxi

De service van Vallina Teletaxi is erg uitgebreid. Zo bieden zij een rit vanaf het vliegveld van Bilbao aan naar San Sebastian voor €158,00. Ook beschikken zij over grote taxi’s met acht zitplaatsen en natuurlijk de gebruikelijke transfers binnen de stad. De prijzen binnen de stad worden berekend via een meter.

Vallina Teletaxi kun je bereiken op: 943 40 4040. Je kunt ook mailen naar: teletaxi@vallinagrupo.com of een bezoekje brengen aan de website om alle opties te bekijken.

Waar?

In San Sebastian is het niet gebruikelijk dat taxi’s meteen stoppen wanneer je je hand opsteekt. Het is daarom handiger om naar een taxistandplaats te gaan, daar weet je zeker dat je goed zit! Een paar bekende taxistandplaatsen in de stad zijn op: Paseo de Colón, Gros, País Vasco, Boulevard en Ondarreta. Je kunt natuurlijk één van de bovenstaande nummers bellen en aangeven waar je bent, dan komt de taxichauffeur je daar gewoon ophalen.

Tips

• Controleer van te voren welke taxistandplaatsen 24 uur bezet zijn met taxi’s. Dit om ervoor te zorgen dat je niet voor niks ergens naar toe gaat!
• Ben je alleen in San Sebastian dan kan het voordeliger zijn om met de bus te reizen.